Afspraak Maken

Verstevigen verslapte huid door dijlift

Wat


vrouw-dijliftDoor vermagering of veroudering kan het zijn dat de huid ter hoogte van de binnenzijde van de bovenbenen gaat hangen.

In deze gevallen kan een lift van de huid ter hoogte van deze regio nuttig zijn.

 

Behandeling


Deze ingreep wordt uitgevoerd onder volledige verdoving en vereist een hospitalisatie. Er wordt een tekening op de binnenzijde van de dijen gemaakt die de chirurg tijdens de ingreep nodig heeft als richtlijn. Nadat de anesthesist u in slaap heeft gebracht, voert de chirurg zijn werk uit. De ingreep duurt ongeveer 2 uur.

Na de ingreep wordt u op ontwaakzaal gehouden waarna u naar de kamer wordt gebracht. U zal merken dat als er huidlijm gebruikt is, er geen verband op de wonde kleeft. Dit verband wordt vermeden om verweking van deze regio tegen te gaan. In sommige gevallen wordt de wonde toch gesloten met hechtingen en dient u achteraf het verband goed droog te houden. Er wordt ook aangeraden geen strak ondergoed te dragen (de naden kunnen schuren tegen het litteken) maar wel een wijde boxershort. Het zitten doet u op een ringkussen of een zwemband voor kinderen, om druk op het litteken te verminderen.

Via een perfusie krijgt u pijnstillers. De duur van het verblijf in het ziekenhuis is afhankelijk van hoe u zich voelt en hoeveel vocht er in de drains komt. Het is aanbevolen om regelmatig de wondjes aan te stippen met een ontsmettingsmiddel en zeker na elk toiletbezoek. Een gemiddeld verblijf varieert van 1 tot 2 dagen. Bij ontslag krijgt u een voorschrift voor pijnstillers mee, eventueel voorschrift thuisverpleging en een vervolgafspraak.

 

Nazorg


Bij het verlaten van het ziekenhuis wordt aangeraden de rest van de dag rustig door te brengen. Als je wil rusten en/of slapen mag u dat doen in om het even welke houding. Pas op met een overdreven spreidstand van de benen.

De eerste dagen na de ingreep kan u pijn ervaren. Dit wordt door de meeste patiënten als minimaal ervaren. Het verband moet droog blijven en daarom zijn douchen en baden uitgesloten. U heeft een sportverbod van 4 weken. Professionele activiteiten (indien niet zwaar fysiek) kan u normaal na 1 à 2 weken hervatten.

Na 2 weken worden de hechtingen verwijderd op consultatie. De dag erop mag u baden en douchen. U moet gedurende een aantal maanden het litteken beschermen tegen de zon. In het begin ziet het litteken er rood uit. Het zal in de loop van de tijd verbleken tot een discreet litteken. Het litteken kan in het begin hard aanvoelen. Het zachtjes masseren van het litteken en aanbrengen van een siliconencrème kan helpen om het te verzachten.

 

btn-back-nl btn-afspraak-nl btn-print-nl