Afspraak Maken

Verstevigen verslapte huid door armlift

Wat


vrouw-armliftDoor vermagering of veroudering kan de huid ter hoogte van de binnenzijde van de bovenarmen gaan hangen.

Een lift van de huid in deze regio verhelpt dit probleem.

 

Behandeling


Afhankelijk van de hoeveelheid huidoverschot, lokalisatie en verwachtingen zijn er 2 mogelijke benaderingen. Bij een beperkt huidoverschot zal een litteken volstaan in de oksel. Indien het huidoverschot circulair ter hoogte van de bovenarm is, zal naast het litteken in de oksel, ook een litteken aan de binnenkant van de bovenarm nodig zijn van de oksel naar de elleboog toe.

Dit wordt samen met u besproken voor de ingreep op consultatie.  De ingreep gaat door onder volledige verdoving in one day of met hospitalisatie.

 

Nazorg


De pijn na de ingreep valt in de meeste gevallen heel goed mee. Verbanden hou je best droog en proper. De eerste dagen kan het zijn dat er een drukverband van de hand tot de oksel wordt aangelegd. Dit zal de zwelling verminderen en het herstel bevorderen. Het verband moet droog blijven en daarom zijn douches uitgesloten.

U heeft een sportverbod van 4 weken. Professionele activiteiten (indien niet zwaar fysiek) kan u normaal na 1 à 2 weken hervatten. Na 2 weken worden de hechtingen verwijderd. De dag erna mag u baden en douchen. U moet uiteraard gedurende een aantal maanden het litteken beschermen tegen de zon.

In het begin ziet het litteken er rood uit maar zal in de loop van de tijd verbleken tot een discreet litteken. Het litteken kan in het begin wat hard aanvoelen. Het zachtjes masseren van het litteken en aanbrengen van een siliconencrème kunnen helpen om het te verzachten. Eventueel kunnen laser sessies de kwaliteit van het litteken verbeteren.

 

btn-back-nl btn-afspraak-nl btn-print-nl