Afspraak Maken

Rimpelbehandeling door spierontspannend middel

Wat


vouw-rimpelbehandeling-botulineDoor het bewegen van onze mimische spieren onderhuids in het gelaat trekken we rimpeltjes in de huid van het gelaat. Als deze enkel bij spieractiviteit te zien zijn spreken we over dynamische rimpels.

Rimpels die ook te zien zijn bij een gelaat “in rust” zijn statische rimpels. Deze rimpels zijn meestal groter en dieper en langer bestaand dan de dynamische rimpels en vragen dus mogelijk een iets intensievere behandeling.

Door de activiteit in de onderhuidse mimische spieren te blokkeren met een spierontspannend middel, kan de spier ook geen rimpel meer veroorzaken in de huid waardoor deze zich ontspant.

Daardoor ontstaan er geen dynamische rimpels meer, die later persisterend kunnen worden als statische rimpels. Een spierontspanner is een volstrekt veilig product als er deskundig wordt mee omgesprongen.

 

Behandeling


De behandeling gebeurt tijdens een consultatie. De chirurg bespreekt met u welke rimpels storend zijn en kan de prikplaatsen aanduiden met een markeerpotlood. Afhankelijk van uw wens kunnen rimpels “zacht” behandeld worden, waarbij u toch nog een zekere expressie in uw gelaat behoudt. Er kunnen foto’s genomen worden om de rimpels in de toekomst op te volgen.

Vervolgens wordt uw gelaat ontsmet. De chirurg bereidt het product uit de flacon en trekt dit op in een spuit met een zeer fijne naald. Vervolgens krijgt u een prikje op de vooraf aangeduide plaatsen. Het prikken is licht storend maar zeer aanvaardbaar. Onmiddellijk na de inspuitingen mag u naar huis toe. Er kan een koude compres op de behandelde zones geplaatst worden.

 

Nazorg


De werking van het product laat zich na een 4- tal dagen merken. U zal zien dat het moeilijker wordt om bepaalde spierbewegingen uit te voeren. Dit effect neemt toe tot drie weken na de injectie en houdt een 3-tal maand aan. Daarom is het belangrijk om de tweede behandeling in het begin niet langer dan drie tot vier maanden uit te stellen, zo niet zal de rimpel onverbiddelijk opnieuw verschijnen.

De normale werkingsduur van het product bedraagt 3 tot 4 maand, afhankelijk van de activiteit in deze spieren. Als u bijvoorbeeld zeer expressief bent, zet u deze spieren hard aan het werk en kan het product sneller uitgewerkt zijn. Dit kan opgelost worden door bij een volgende behandeling de dosis op te drijven. U zal merken -wanneer u niet de gelegenheid laat aan de spier om te recupereren- dat het interval tussen twee behandelingen groter zal worden.

Zie ook: folder nabehandeling botulinum toxine

 

btn-back-nl btn-afspraak-nl btn-print-nl