Afspraak Maken

Facelift

Wat


vrouw-faceliftDoor de zwaartekracht en verslapping van de weefsels vertoont ons gelaat veranderingen bij verouderen. De kaaklijn kan onderbroken worden door wangzakjes, al dan niet gepaard met losse huid en bandvorming in de hals, met eventueel teveel aan vet onder de kin.

Ook kan er een volumeverlies zijn op de jukbeenderen, waardoor weefsels naar beneden zakken en een diepe plooi maken van de neus naar de mond toe.

Een facelift kan deze problemen verbeteren. Een facelift heeft echter geen effect op de onderste en bovenste oogleden, de wenkbrauw positie en het voorhoofd. Tekens van veroudering in deze zones, worden door andere technieken aangepakt. (Zie folders ooglidcorrectie, rimpelbehandeling, liposuctie kin).

De techniek waar onze dienst sterk in gelooft heet de MACS-lift. Deze techniek baseert zich op een minimale toegangsweg (=minder grote littekens) en herstel van volume op oorspronkelijke posities. Wij vertellen u op consult graag alle voordelen van deze techniek in detail.

 

Behandeling


De dag van de ingreep meldt u zich aan op de dagkliniek en wordt u een kamer toegewezen. Vooraf of in de operatiezaal komt de chirurg bij u langs om foto’s voor te nemen en eventueel wat markeringen aan te brengen op het gelaat. Vervolgens zal de verpleegkundige uw gelaat ontsmetten. Rondom uw hoofd worden steriele doeken aangebracht.

De lokale verdoving gebeurt door middel van verschillende onderhuidse inspuitingen met een fijne naald, wat even vervelend kan zijn. Eens de verdoving werkt is er zelden sprake van enig ongemak. Bij volledige verdoving merkt u uiteraard niets. Indien afgesproken wordt gestart met het weghalen van teveel vet in de halsregio door middel van liposuctie. Vervolgens wordt via een litteken in de plooi van het oor, de huid losgemaakt. Onderhuidse weefsels worden door middel van hechtingen weer op zijn plaats gebracht.

Na controleren van eventuele kleine bloedingen, wordt de huid terug dichtgemaakt en wordt de procedure herhaald aan de andere zijde. Het kan zijn dat tijdelijk langs beide kanten van het gelaat een klein buisje wordt nagelaten, dat eventueel nasijpelend vocht zal wegleiden. Deze buisjes worden uiteraard voor uw vertrek verwijderd. Er zit een verband rondom het gelaat dat een aantal dagen ter plaatse blijft. Eventueel worden koude compressen aangebracht om zwelling te verminderen. Er wordt gevraagd half zittend in bed te blijven. Na een aantal uren observatie kan u naar huis.

 

Nazorg


Bij het verlaten van het ziekenhuis wordt aangeraden de rest van de dag rustig door te brengen. Als u wil rusten en/of slapen doet u dit het best in halfzittende houding. Drukstijging in het hoofd (niezen, hoofd bukken, persen op toilet,…) moet vermeden worden. Als pijnstiller gebruikt u alleen paracetamol, geen aspirine of afgeleiden en ook geen anti inflammatoire pijnstillers.

De eerste dagen wordt aangeraden maximaal gebruik te maken van afkoelende gelpacks. De onderhuidse hechtingen kunnen de eerste dagen voor een trekkerig gevoel zorgen, wat mettertijd zal verdwijnen. Een aantal dagen na de ingreep komt u terug op consultatie. Het verband en sommige hechtingen zullen al verwijderd worden. Vanaf dan is het toegestaan uw haren te wassen.

Laat u bijstaan voor het wassen van uw haren en gebruik een zachte milde reiniging of zeep. Het kan zijn dat de eerste dagen een paars- blauwe verkleuring de zwelling vergezelt. Deze mag u camoufleren met make-up of een fond de teint. Na het verwijderen van de hechtingen is blootstelling aan de zon aan UV-stralen verboden voor enkele maanden. U kan het litteken behandelen met de voorgestelde littekencrèmes. Gedurende een tiental dagen zal u uw sociale activiteiten moeten beperken.

 

btn-back-nl btn-afspraak-nl btn-print-nl