Afspraak Maken

Behandeling voor haarverbetering (PRP)

Wat


PRP is de afkorting van Plaatjes Rijk Plasma. Dit wordt verkregen uit je eigen bloed via een bloedafname. Het afgenomen bloed wordt gecentrifugeerd waardoor enkel het plasma met bloedplaatjes en groeifactoren, alsook mineralen en vitamines kunnen gescheiden worden van de rest van het bloed.

Dit mengsel kan voor meerdere doeleinden worden ingezet. PRP kan gebruikt worden voor huidverbetering, rimpelbehandeling, donkere kringen rond de ogen, littekenbehandeling, post-laserbehandelingen, in de orthopedie en tandheelkunde en voor verbetering van haarstructuur.

 

Behandeling


Zoals eerder aangehaald mag je vanaf 3 weken na haartransplantatie starten met de behandeling. Meestal worden er drie behandelingen aangeraden met telkens een interval van één maand. Nadien wordt een onderhoudsbehandeling één-tot tweemaal per jaar aanbevolen.

Voor de behandeling gaan we je gezondheidstoestand en medicatiegebruik na. Best gebruik je geen anti inflammatie geneesmiddelen (NSAID) voor en tijdens de behandeling. Indien je bloedverdunners neemt, kan dit aanleiding geven tot blauwe plekken en bloedingen bij prikken. De behandeling duurt 30 minuten.

Via een bloedafname wordt een kleine hoeveelheid bloed verkregen. Na behandeling (5 minuten centrifugeren) wordt het PRP gescheiden van de rest van het bloed en terug in de hoofdhuid ingespoten. Door gebruik te maken van een injectiegun gaat de behandeling snel en efficiënt.

 

Nazorg


Best was je de haren de eerste 24 uren na de behandeling niet. Beter ook geen koeling of ijszakjes gebruiken op de plaats van injectie. Zoals eerder aangehaald gebruik je na de behandeling geen anti-inflammatie geneesmiddelen (NSAID). Voor de rest mag u direct uw sociaal leven hervatten (werk, sport,…).

 

btn-back-nl btn-afspraak-nl btn-print-nl