Afspraak Maken

BBL bilvergroting

Wat


BBL staat voor Brazilian Butt Lift. Hoewel de techniek niet uit Brazilië komt en ook niet zorgt voor een echte lift blijft dit toch de meest gangbare naam voor de ingreep. Synoniemen zijn 360° liposuctie en full body liposuctie al dan niet met bilvergroting. Het is een operatie waarbij de contour van je romp en billen geperfectioneerd wordt, met veel aandacht voor jouw verlangens en specifieke eisen. Wij proberen je droomlichaam te creëren door het uitvoeren van een hoogtechnologische liposuctie met eventueel aanvullende lipofilling van de billen.

Toch moet er duidelijk gesteld worden dat liposuctie contourchirurgie is en niet de oplossing voor mensen met een probleem van overgewicht. Bij liposuctie moet uw huid over voldoende elasticiteit beschikken om een huidoverschot achteraf te vermijden. Liposuctie biedt geen behandeling tegen cellulitis of sinaasappelhuid.

 

Behandeling


Een BBL gebeurt altijd onder volledige verdoving. High definition liposuctie houdt in dat we de onderhuidse vetlaag op bepaalde plaatsen erg dun maken en we dus dicht tegen de zenuwen werken. Onder lokale verdoving is het onmogelijk om een even goed resultaat te bekomen. Bij ingrepen onder volledige verdoving is een dagopname vereist en dient u nuchter binnen te komen.

Voor u in slaap gaat wordt de ingreep nog eens met u overlopen en worden foto’s genomen. Met een stift markeren we alle te behandelen zones. In het operatiekwartier wordt u voorbereid op de ingreep. Zorg ervoor dat u de lipopanty meebrengt naar de operatiekamer, wij doen deze bij u aan terwijl u nog slaapt. Dit is minder pijnlijk. De operatie duurt een drietal uren, waarbij u zowel op de buik als de rug gedraaid wordt. Wij beschikken over de laatste nieuwe technologie en gebruiken het microaire PAL systeem (Power Assisted Liposuction) met canules die ontwerpen werden specifiek voor BBL.

Na de ingreep wordt u wakker in de ontwaakzaal met uw panty aan. Na een korte observatie mag u huiswaarts gaan. U krijgt een voorschrift voor pijnstillers mee en een vervolgafspraak.

 

Nazorg


Bij het verlaten van het ziekenhuis wordt aangeraden de rest van de dag te rusten. Het is mogelijk dat er uit de kleine gaatjes een roséachtige vloeistof loopt, wat normaal is.

De pijn houdt gemiddeld een viertal dagen aan en vermindert fel vanaf de vijfde dag na de operatie. Neemt de pijn in ernstige mate toe, dan is het raadzaam uw arts te contacteren. U mag lichte activiteiten verrichten, maar sportactiviteiten dienen minstens een 3-tal weken te worden gestaakt. Indien waterdichte pleisters zijn aangebracht mag u een douche nemen, maar het uittrekken van de lipopanty moet tot een strikt minimum beperkt worden.

Na een week komt u terug op consultatie om de hechtingen te verwijderen. Pas op met blootstelling aan de zon na deze ingreep. Gedurende 6 maanden wordt aangeraden de littekens te beschermen met een factor 50+ zonnecrème. We vragen u de lipopanty met het abdominal board minstens 6 weken onafgebroken te dragen. Even afdoen voor een douche is toegestaan.

De eerste 3 weken moeten de blauwe plekken genezen en is er veel zwelling. Daarna begint een periode waarin je huid wat losser zit. Er is namelijk veel vet verdwenen maar uw huid staat niet onmiddellijk strak. Onderhuidse verlittekening zal uw huid gaan aanspannen maar dit proces start pas op 3 maanden na de ingreep en is vaak pas duidelijk zichtbaar vanaf 6 maanden. Het verstrakkend effect duurt tot 1 jaar na de ingreep.

 

btn-back-nl btn-afspraak-nl btn-print-nl